Skoleelever skal lære visuel programmering
VEJLE: Vejle Kommune har indledt et samarbejde med Københavns Kommune og virksomheder i it-branchen, der har til formål at fremme børn og unges læring gennem kodning, og i det hele taget udbrede forståelse for it blandt børn og unge.
Projektet hedder Coding Class, og hvor 'traditionel' kodning er meget teksttung, er Coding Class funderet i visuel programmering. Eleverne programmerer ved at flytte ikoner med forskellig betydning og egenskaber rundt på skærmen, og ved at sammensætte dem på forskellig vis kan eleverne kode – programmere – it-systemer til at udføre forskellige ting. Princippet er således nært beslægtet med traditionel kodning, hvor kommandoer får programmer og systemer til at handle på den ønskede måde.
- Mange spår, at 65 pct. af de børn, der i dag går i skole, i fremtiden kommer til at bestride jobs, der ikke findes i dag. Så hvad de kommer til at arbejde med, ved vi ikke, men alt andet lige vil disse jobs indeholde brug og mestring af it-kompetencer, fortæller Jens Find, direktør i it-virksomheden Unik System Design i Vejle.
Coding Class er ikke et fag i sig selv, og vil derfor undervejs i det tre-årige projektforløb blive en del af mange forskellige fag:
- Det ligger lige for at bruge kodning i fag som matematik og naturfag , for kodning hjælper eleverne til at tænke logisk og forudsige hændelser. Men samtidig er der den kreative vinkel ved kodning. Ikke kun fordi kodning i sin fremtoning er visuel – eleverne flytter ikoner rundt – men jo fordi det at tænke abstrakt, og problemløsende fordrer en kreativ tænkning, fortæller skoleleder på Mølholm Skole i Vejle, Kristian Pedersen.
ka
I Vejle Kommune deltager Smidstrup Skærup-Skole (6. årgang), Mølholm skole (6. årgang) og Skibet Skole (4. årgang) i Coding Class.
De deltagende virksomheder i projektet er: SAP, Global Connect, Atea, KMD, HP, CSC, TDC, NNIT, Microsoft Hitachi, Dis-Play, Unik System Design.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.